Politika zasebnosti

1. poglavje – kako uporabljamo vaše podatke?

Ko opravite nakup v naši trgovini, kot sestavni del procesa prodaje in nakupa zberemo osebne podatke, ki nam jih sami posredujete, kot so vaše ime, naslov in elektronski naslov.
Ko brskate po naši trgovini, prav tako samodejno prejmemo IP (internet protocol) naslov vašega računalnika, saj nam slednji sporoči potrebne podatke o vašem brskalniku in operacijskem sistemu.
E-poštno oglaševanje (morebitno): V primeru vašega izrecnega soglasja vam bomo morda pošiljali elektronska sporočila o naši trgovini, novih izdelkih in druge novice.

2. poglavje – soglasje

Kako pridobimo vaše soglasje?
Kadar nam posredujete osebne podatke, da zaključite transakcijo, potrdite svojo kreditno kartico, oddate naročilo, naročite dostavo ali vrnete kupljeno blago, to obenem pomeni, da soglašate z našim zbiranjem podatkov in njihovo uporabo samo za specifični namen, zaradi katerega ste jih posredovali.
Če vas po osebnih podatkih povprašamo iz drugega razloga, na primer za namene oglaševanja, vas bomo neposredno povprašali po vašem izrecnem soglasju, ali vam ponudili priložnost, da soglasje zavrnete.
Kako lahko prekličete svoje soglasje?
Če si po prvotni privolitvi premislite, lahko prekličete svoje soglasje k temu, da vas kontaktiramo, še naprej zbiramo, obdelujemo ali posredujemo vaše podatke. To lahko storite kadarkoli tako, da nam to sporočite na elektronski naslov support@fede-amore.si ali po pošti na naslov: DTC Artists d.o.o., Kajuhova ulica 36, 6310 Izola, Slovenija.

3. poglavje – posredovanje

Vaše podatke bomo posredovali le v primeru, ko tako narekuje zakonodaja, oziroma ob kršitvi naših pogojev poslovanja.

4. poglavje – plačilni sistem

Naša trgovina gostuje na strežnikih Hetzner, ki podatke hranijo na varen in zaseben način.
Plačilo
Naše spletno mesto na prvo mesto postavlja varnost uporabnikov. Na naših gostovanih strežnikih (Hetzner) ne shranjujemo ali obdelujemo občutljivih podatkov o plačilu s kreditno kartico. Vse transakcije varno upravlja zunanje podjetje preko plačilnega prehoda (Stripe ali PayPal).

5. poglavje – ponudniki storitev, ki so tretje osebe

Na splošno bodo tretje osebe zbirale, obdelovale in posredovale podatke samo v potrebnem obsegu, ki jim omogoča, da za nas izvajajo naročene storitve.
Kljub temu imajo nekateri tretji ponudniki storitev, kot so na primer plačilni prehodi in drugi obdelovalci plačilnih transakcij, lastne pravilnike o zasebnosti, ki se nanašajo na podatke, ki jih moramo posredovati, da lahko izvedejo transakcije, povezane z vašim nakupom.
Priporočamo vam, da si preberete pravilnike zasebnosti tovrstnih ponudnikov, da boste razumeli, na kakšen način ti ponudniki upravljajo z vašimi osebnimi podatki.
Pomembno si je zapomniti, da so nekateri tretji ponudniki oziroma njihove poslovne enote locirane v območjih z zakonodajo, ki je drugačna od naše ali vaše. Če torej odobrite transakcijo, ki vključuje storitve tretje osebe, bodo vaši podatki, posredovani v transakciji, lahko postali predmet zakonodaje lokacije, kjer je lociran ponudnik storitev oziroma so tam locirane njegove poslovne enote.
Ko zapustite spletno stran naše trgovine, oziroma ste preusmerjeni na spletno stran ali aplikacijo tretjih oseb, določbe te Politike zasebnosti in naši Pogoji poslovanja prenehajo veljati.
Povezave
Ko kliknete na povezavo na naši strani, vas ta lahko preusmeri na spletne strani izven naše domene. V tem primeru nismo odgovorni za politiko zasebnosti omenjenih strani, zato vam priporočamo, da si preberete izjave o zasebnosti na teh straneh.

6. poglavje – varnost

Da bi zavarovali vaše osebne podatke, posegamo po razumnih previdnostnih ukrepih in sledimo najboljšim praksam v industriji, da bi preprečili izgubo, zlorabo, dostop, razkritje, spremembo ali uničenje vaših podatkov.

7. poglavje – piškotki

Družba DTC Artists uporablja piškotke. Z uporabo naše storitve soglašate z uporabo piškotkov.
Poglavje o piškotkih razlaga, kaj so piškotki, kako jih uporabljamo, kako jih uporabljajo tretje osebe, s katerimi morda sodelujemo, in kaj pomenijo vaše odločitve glede piškotkov, ter vsebuje dodatne informacije o piškotkih.

Kaj so piškotki?
Piškotki so besedilne datoteke, ki jih vaš spletni brskalnik shrani, ko obiščete določeno spletno stran. Datoteka s piškotki je shranjena v vašem brskalniku in storitvi ali tretji osebi omogoča, da vas prepozna in vaš naslednji obisk naredi lažji, storitev pa precej enostavnejšo.
Obstajata dve vrsti piškotkov, stalni in začasni (vezani na eno sejo).
Kako družba DTC Artists uporablja piškotke
Ko dostopate do naše storitve in jo uporabljate, v vaš spletni brskalnik shranimo določeno število datotek s piškotki.
Piškotke uporabljamo za naslednje namene: za delovanje določenih funkcij naše storitve, analitiko, shranjevanje vaših predhodnih izbir, prikazovanje oglasov in ciljno oglaševanje.
Naša storitev uporablja tako stalne kot začasne piškotke. Prav tako uporabljamo tudi druge vrste piškotkov, ki so potrebni za delovanje storitve.
Nujni piškotki
Nujne piškotke lahko uporabimo, da potrdimo avtentičnost uporabnikov in preprečimo zlorabe uporabniških računov.
Piškotki tretjih strani
Poleg lastnih piškotkov lahko uporabljamo tudi piškotke raznih tretjih strani, ki poročajo o statistiki uporabe naše storitve, dostavljajo in prikazujejo oglase na storitvi itd.
Kaj pomenijo vaše odločitve glede piškotkov?
Če bi radi piškotke izbrisali ali naročili svojemu spletnemu brskalniku, da piškotke izbriše in zavrača, prosimo obiščite strani za pomoč uporabnikom na svojem brskalniku.
Zapomnite si: če piškotke izbrišete oz. onemogočite, morda ne boste mogli dostopati do vseh storitev, ki jih nudimo, ne boste mogli shraniti svojih preferenc in nekatere naše strani se morda ne bodo pravilno prikazovale.

8. poglavje – starost privolitve

Z uporabo te strani kot uporabnik potrjujete polnoletnost v svoji državi ali regiji prebivališča in izražate svoje soglasje, da mladoletne osebe, odvisne od vas, uporabljajo našo spletno stran.

9. poglavje – spremembe politike zasebnosti

Pridržujemo si pravico do sprememb te politike, zato je pomembno, da jo redno obiskujete in prebirate. Spremembe in pojasnila začnejo veljati v trenutku, ko so objavljena na spletni strani. V primeru materialnih sprememb politike vas bomo tukaj obvestili, da je bila politika zasebnosti posodobljena, da boste seznanjeni s tem, katere podatke zbiramo, kako jih uporabljamo in pod kakšnimi pogoji oz. če sploh jih uporabljamo in/ali razkrijemo.
Če našo trgovino prevzame drugo podjetje ali se z drugim podjetjem združi, bodo vaši podatki morda preneseni k drugemu lastniku, da vam bo lahko še naprej nudil in prodajal želene izdelke.
Vprašanja in kontaktne informacije
Če želite dostop, popravek, spremembo ali izbris katerihkoli osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas, če bi radi podali pritožbo ali samo želite dodatne informacije, kontaktirajte našega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov na support@fede-amore.si ali nam pišite na: DTC Artists d.o.o., Kajuhova ulica 36, 6310 Izola, Slovenija.